Θεόδωρος Χίου

qode interactive strata
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

theodoros.chiou@iprights.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

https://www.iprights.gr/profi

Ο κ. Θεόδωρος Χίου είναι Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Εφέταις), ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master 2 Droit de la propriété intellectuelle (Στρασβούργο-CEIPI) και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (CEIPI), στον τομέα του δικαίου διανοητικής ιδιοκτησίας.

Είναι ιδρυτής και διαχειριστής του ομώνυμου δικηγορικού γραφείου με έδρα την Αθήνα (Dr. Theodoros Chíou & Partners, Intellectual Property and Internet Law Office). Ασκεί μάχιμη δικηγορία και παρέχει νομικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα του δικαίου διανοητικής ιδιοκτησίας, του δικαίου του Ιντερνετ και των νέων τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρεσιτεχνιών, σημάτων, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών απορρήτων, ηλεκτρονικού εμπορίου και λειτουργίας ιστοσελίδων.

Ο κ. Χίου έχει διατελέσει υπότροφος του ΙΚΥ, υπότροφος του γαλλικού κράτους και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, υπότροφος-ερευνητής στο Max Planck Institute (Μόναχο) και Ερευνητής-υπότροφος της κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπήρξε αντιπρόσωπος της οργάνωσης ELSA στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Γενεύη) και επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Eίναι εγκεκριμένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris 13-IdEF, όπου διδάσκει, μεταξύ άλλων Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας, ενώ παράλληλα είναι συντονιστής και διδάσκων του μαθήματος “Δίκαιο της Πληροφορίας” στο ΠΜΣ «Διαχείριση Πληροφοριών σε Βιβλιοθήκες, Αρχεία, Μουσεία» του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει διδάξει δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, δίκαιο του Ίντερνετ, δίκαιο προσωπικών δεδομένων και ηλεκτρονικό εμπόριο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά και συμμετέχει συχνά ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια που άπτονται του δικαίου διανοητικής ιδιοκτησίας. Το 2010 εκδόθηκε το έργο του Copyright and Streaming.